NOWOCZESNY APARTAMENT

WNĘTRZE PRYWATNE

BRIEF

Fotografia wnętrza przedstawia apartament usytuowany na warszawskim Mokotowie zaprojektowany przez studio architektoniczne JT Grupa. Dizajnerzy zmierzyli się z oczekiwaniami i potrzebami młodej pary.

Mieszkanie zachwyca przede wszystkim swoją nowoczesnością i funkcjonalnością. Wiodącym zamysłem projektantów widocznym na fotografii wnętrz jest łączenie płaskich kolorystycznie powierzchni z oryginalnymi fakturami i materiałami. Tak też w salonie dominująca biel zostaje przełamana dwoma płaszczyznami. Pierwsza z nich to szara ściana, na którą warstwami została nakładana farba w różnych, choć zbliżonych do siebie kolorach. W efekcie powstała interesująca faktura – z pozoru nie dbała, choć tak naprawdę szczegółowo dopracowana kompozycja. Drugą powierzchnią w tym pomieszczeniu są szafki kuchenne w kolorze zgaszonego błękitu. Delikatny pikowany wzór sprawia wrażenie trójwymiarowości. Wszystko to wzrasta na delikatnie lśniącej podłodze z utwardzanej żywicy. Ponadto ciekawym zabiegiem jest umieszczenie ogromnego lustra, które optycznie dwukrotnie pogłębia przestrzeń.

Na fotografii wnętrza sypialni od razu rzuca się w oczy bardzo dynamiczna kompozycja pokrywająca całą tylnią ścianę. Jednak dzięki doborowi spokojnej przydymionej zieleni wzór uspokaja swoją modularną powtarzalnością. Idealnie nadaje się na ostatni obraz widziany przed snem, jak i na pierwszy po przebudzeniu. Po raz kolejny został zastosowany sprytny efekt lustra wmontowanego w szafę, które odbija ów unikatowy wzór, jak i pozwala na przeglądanie się na jego tle.

Korzystając z łazienki para może cieszyć się naturalnym światłem słonecznym, które wpada przez hartowane szkło z sypialni. Transparentne drzwi do kabiny prysznicowej optycznie powiększają przestrzeń. Ściany po raz kolejny zadziwiają subtelną niepowtarzalną fakturą. Drobne wzory dodają wnętrzu szyku i elegancji.

Kolejną zaletą, która możemy wychwycić na fotografii wnętrz są dizajnerskie detale. Tak na przykład miękkie uchwyty do szaf pomysłowo kontrastują z opornym i twardym materiałem mebli. Lampy w każdym z pomieszczeń zaskakująco wplątują się w strukturę pionów i poziomów konstrukcji. Z pozoru zwykły stół w bocznej perspektywy obnaża nieoczekiwanie masywną i ciekawą w kształcie podstawę. Poduszki są delikatnie skropione sympatycznymi kropkami.

Fotografia wnętrza ukazuję mnóstwo sposobów na uatrakcyjnienie i udoskonalenie niedużego apartamentu. Gratulujemy Grupie JT i zazdrościmy młodej parze!

KLIENT

JT GRUPA

PTOJEKT

JT GRUPA

DATA

Marzec 2015


Pies czy suka - restauracja i Concept Store
Butik Rosa Gold Chains